Bli en mentalt självständig individ – manual.

Alla kommer vi nakna till denna värld, helt aningslösa om den orubbliga sensoriska påverkan som råder utanför livmodern, eller hur dessa skall hanteras. Vi får sedan omgående lära oss vad som är vad av människor som föddes under exakt samma förutsättningar .

Fostervattnet har knappt hunnit tvättats av våra små nakna kroppar innan vi finner oss själva ingå äktenskap, arbete, karriär och helt plötsligt tittar vi kanske ner i ett par nya ögon som söker efter vägledning.

Detta är inga bra förutsättningar för att utveckla en mental självständighet som ger självbestämmande-rätt gällande den egna kognitiva relationen till livet.

Att födas innebär att komma helt obeväpnad till ett slagfält med levande ammunition som viner kors och tvärs men istället för kulor så är det påverkan/hjärntvätt från omgivningen.

Å ena sida av slagfältet har du familjen, som beväpnade med gevär, avfyrar sina berättelser/uppfattningar, om vad de anser är viktigt i livet och hur välden ser ut, hur man skall hantera olika situationer samt hur samhället borde se ut.

På andra sidan befinner sig lärare och ett utbildningssystem armerade med pistoler som sprayar hinkvis med olika övertygelser, som olika maktstrukturer anser att du skall pådyvlas gällande din tid på denna jord.

På en annan flank finns annonsörerna som beväpnar sig med kulsprutor och skjuter på allt som rör sig med information om vissa behov och problem som du inte visste om att du hade.

Som grädde på moset blir du bombarderad uppifrån av propagandisterna inom massmedia, MSM, politik mm.

Skärmavbild 2020-01-22 kl. 14.45.56

Du kommer inte att kunna ta dig igenom detta slagfält utan märkbara skador. Du har egentligen inte en chans. Under bästa förutsättningar kommer du att ständigt hålla på med att avlägsna kulor och splitter ur din kropp och lappa ihop såren de orsakat – om du är en av de få som överhuvudtaget lyckas ta dig igenom fältet. De flesta tar bara in och absorberar allt som de matas med och har fullt upp med att leva och bär på det mesta inom sig.

Att bli en mentalt självständig människa innebär att du måste läka uppkomna skador och skydda dig från att absorbera nya influenser. Det betyder att du måste omvärdera allt du trott på sedan tidigare och det som händer under den märkliga resa du befinner dig på, efter att du föddes som en liten förvirrad, okunnig varelse. Du måste påbörja en resa och ta reda på saker och ting själv istället. Det betyder att ta sig ut till Dagobahs träsk och finna den gamle som pekar dig i rätt riktning och föreslår: ”Du måste ta bort allt du lärt dig”.

Att vara en mentalt självständig människa betyder att du konstruerar ditt eget förstående som denna märkliga tillvaro är baserad på, dvs, du undersöker ditt eget resonemang vilket innebär att du konstruerar utifrån grunder, baserat på den information du samlat in. Även dina mest grundläggande antaganden om verkligheten i sig måste noggrant utvärderas utan att vara skeptisk. Inget kan baseras på tro.

De flesta tror att de är verkliga ”fri-tänkare”. De flesta har fel. De flesta är kontrollerade av ovärdiga, icke ifrågasatta idéer som baseras på influenser som finns i deras huvuden och är ditsatta av andra människor.

För att uppnå ett sant självständigt sinne, måste du sätta sanningen framför allt under varje vaket ögonblick. Du måste hela tiden ägna dig åt att lära dig vad som är sant och verkligt, samt att leva i samförstånd med det som har upptäckts.

Viljan att ha mental självständighet betyder att du vill veta sanningen inom alla områden som kommer i din väg.

Det betyder att du vill veta sanningen om vad som verkligen händer i din värld och hur det står i kontrast med det du pådyvlats genom förtroendeingivande röster från influenserna runt dig.

Det betyder att du vill veta sanningen om din familj, dina relationer och de olika omedvetna, ej ifrågasatta dynamiska påverkan de har.

Det betyder att du vill veta sanningen, även om många inom makten ej vill att du skall få reda på sanningen.

Det betyder att du vill veta sanningen, även om den gör ont.

Det betyder att du vill veta sanningen, även om den är skräckfylld.

Det betyder att du vill veta sanningen, även om du anses ha fel.

Det betyder att du vill veta sanningen, även om du upptäcker att du haft helt fel beträffande det mesta i ditt liv.

Det betyder att du vill veta sanningen, även om det krossar alla dina tidigare uppfattningar du haft om vad du är och vad världen är.

Det betyder att du vill veta sanningen, även om du inser att du aldrig kommer att få reda på hela sanningen.

De flesta människorna är nöjda med olika typer av osanningar. De accepterar icke undersökta antydningar som sant eftersom det är mycket enklare och bekvämt, jämfört med att konfrontera verklighetens egna förutsättningar. De är nöjda med att låta lögnerna som de matats med av andra människor, råda över sina egna erfarenheter.

Den mentalt självständiga människan nöjer sig inte med detta. Den mentalt självständiga människan tittar på livet genom linser som konstruerats genom kompromisslöst engagemang med oförsonlig ärlighet, på alla nivåer och aspekter av mänsklig erfarenhet.

Mental självständighet gäller inte för alla. Den passar inte de fega. Det är inget för den late eller självbelåtne individen heller. Det är inget för den som tror sig finna någon materiell eller egoistisk belöning i det hela för dem själva. Dessa människor är destinerade att låta sina sinnen styras av andra.

Mental självständighet är för de som sätter sanningen framför allt och vill se sanningen i sig som sin belöning. Deras hängivenhet att lära sig vad som är sant upphör aldrig.

Det är dessa människor som styr sina egna sinnen.

Källa:

https://caitlinjohnstone.com/2020/01/21/how-to-be-a-mentally-sovereign-human/

En reaktion på ”Bli en mentalt självständig individ – manual.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s