300 år mellan Stormakt och lämmeltåg mot ättestupan.

Imorgon, den 30 november 1718, begick Karl den Xll det fatala misstaget, att mycket dumdristigt, häva sig upp ur den två meter djupa skyttegraven utanför Fredrikstens fästning. Han hade som under alla fältslag, under de 19 år av fälttåg han upprätthållt stormakten Sverige, alltid deltagit aktivt på fronten. Klädd som vilken annan karoliner som helst delade han allt med sina soldater. Han var respekterad och älskad av sin bröder på slagfältet. Detta är med största sannolikhet en av nycklarna till den framgång och lojalitet han hade som fältherre. Hans intuition och skarpa innovationsförmåga var naturligtvis också en del av framgångarna. Ung, orädd och kanske också berusad av en känsla av odödlighet, stack han upp huvudet ur skyttegraven och träffades av en kula som gick in i vänstra tinningen, penetrerade hela hjärnan och ut ur höger tinning. Döden var omedelbar.

Karl Xll vid gravöppnandet 1917

Med detta skott var hans storslagna resa över och han blev buren, under förklädnad, till Uddevalla där han balsamerades, för att sedan föras tillbaka till Stockholm. Han fick alltså aldrig återse sin huvudstad i livet, utan kom tillbaka efter 19 år i fält, i en ekkista på en katafalkvagn med 300 man i följe. Han ligger idag begravd i Riddersholmskyrkan.

Skärmavbild 2018-11-29 kl. 13.02.15

Många har ställt sig frågan om kungen blev mördad av sina egna eller om det var ett turskott från en norsk musköt. Med tanke på att han fick ta fäste med stövlarna i skyttegravens jordsida och häva sig upp, ter det sig märkligt att kulan träffade hans tinning och inte pannan. Man påstår att han väl uppe vid kanten av skyttegraven vilade på sina armbågar och riktade sin uppmärksamhet mot Fredrikstens fästning. Tanken att konungen befann sig i en skyttegrav som inte gav fri sikt, rakt fram, som ganska befängd. Med detta scenario som utgångspunkt och den distans om dryga 200 m från fästningen går tanken lätt mot lönnmördar-alternativet. Musköter med runda kulor vilka studsar i en slät pipa innan de lämnar vapnet gjorde det mycket svårt att hoppas på träff mot en siktad kroppsdel. Tyngden på dessa musköter och ojämn krutkvalité är andra faktorer som ligger i fatet att det var en norsk skytt som låg bakom skottet.

Hur mycket kraft kunde det finnas kvar i en muskötkula som avlossats på flera hundra meters håll?

Hur mycket kraft krävs det för att en kula skall kunna penetrera skallen, passera genom hjärnan och krossa skallen på motsatta sidan av ingångshålet?

Oaktat vem skytten egentligen var som berövade svenskarna sin stora hjälte från stormaktstiden, är den 30 november 2018 en dag att ägna sig åt eftertanke, visa vördnad, aktning och respekt för denne unge man som alltför tidigt fick gå in i det eviga ljuset. Han har för alltid en plats i Frejas vang där han med stolthet kan se tillbaka på en era, som skall äras honom storligen.

300 år har passerat och idag lever vi i ett land utan nödvändigt försvar, där medborgarna bekvämt levt i fred alltför länge. Det synes klart att alltför många lider av långt framskriden ryggradslöshet för landets bevarande som nation.

Alltmedan tekniken gått framåt och förslavat individerna genom uppmaningen att ständigt vara uppkopplade och tillgängliga viralt, har insikten att värna och skydda landet gått förlorad sedan länge.

Vi drivs av globalistiska intressen som innebär att människor med ambitioner och fritt tänkande, vilka är för landets bästa, inte tolereras längre. Vår existens och våra resurser som folk, skall hämningslöst nyttjas för utvalda grupperingars maktgalna intressen. Intressen vars spindelnät i samhällets struktur ter sig omöjliga att ta sig ur och komma undan.

Slaveriet har aldrig avskaffats, det har bara bytt förklädnad under teknikens, medias och bankväldets ok och den elit som anser sig vara bättre och står över svenskättlingens värdighet.

Det var bättre beställt för landet med Karl Xlls uppbyggda försvarssystem, Indelningsverket, skapat av Karl Xl, vilket garanterade att det alltid fanns en stor beredskap att inkalla vid behov. Indelningsverket

Idag förlitar vi oss på korrumperade politiker som köper in föråldrade amerikanska försvarssystem istället för den spjutspetskompetens vi har från landets egna och Europas resurser. ”Patriot” föråldrat och dyrt.

Vi drivs under belåning och skuldsättning mot ättestupan där tanken på ett bevarande av Sverige inte längre tillåts inom rättssystem och politik. Häxdrevet på oliktänkande gör att vi idag, kan se oss om i backspegeln med insikten att det trots missväxt, pest och annat elände, var bättre beställt med nationens bevarande 1718, jämfört med idag.

Vi ärar och hedrar konung Karl Xll, den 30 november 2018, för hans bedrifter och förmåga att upprätthålla den stormakt Sverige en gång var. Han drev svenskarna och dess karoliner mot en bättre framtid – inte mot avgrunden.

 

Manifestation i Stockholm:

Hedra Karl Xll

För vetgiriga:

Karl Xll tar över.

Bohus, Elfsborghs karoliner

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s